Посета на кино

На ден 03.12.2019 год. учениците од 2- ро,3 – то,4 –то и 5 -то одделение од Централното училиште ООУ ’’Гоце Делчев” Г.Лисиче заедно со своите наставници, согласно планирањата од годишната програмата за Медиумска култура го посетија детскиот филм „FROZEN” кој се Read More …

Посета на библиотеката „Браќа Миладиновци“

По тој повод денес 8.11.2109год.(петок),ученици од нашето училиште љубители на книгата беа во посета на библиотеката “Браќа Миладиновци“Н.Лисиче-Аеродром.При посетата учениците се запознаа со начинот на зачленување во истата,со огромниот број и вид на книги. Беше воспоставен дијалог помеѓу  учениците и Read More …

Посета на Детски музички фестивал „Златно славејче“

На ден 5.11.2019 година нашето училиште беше да го проследи 49-то издание на Златно славејче, кое оваа година се одржуваше во Македонската филхармонија. Учениците од одделенска настава уживаа слушајќи ги звуците на детската песна на најпознатиот детски музички фестивал. Учениците, Read More …

Планетариум

Согласно програмата за VI одделение на ден 21.10.2019 беше реализирана посета во планетариум со учениците од VI одделение.Целта на посетата беше учениците да го прошират своето знаење за Вселената и вселенските тела.

Настап на Ѕвон

На ден 16.10.2019(среда), ученици од нашето училиште учествуваа во училишната програма „Ѕвон“.Целта беше да го промовираме проектот „Природата ,минато,сегашност и иднина на секоја генерација“на ТВ. Нашите ученици се претставија со пет традиционални игри со музика, од книгата „Играв јас ,сега Read More …

Ученичка квизотека

Во организација на Детскиот културен центар „Карпош“, и оваа година беше реализирана „Ученичка квизотека“. Квизотеката опфаќа теми од наставните програми за VII, VIII и IX одделение како и општи, елементарни познавања. Првиот круг на квиз натпреварите се одржаа на 16.11.2017 Read More …

Магионичарска претстава со Кристиан Шопов

Кристиан Шопов, Грин Меџик Продакшн ДООЕЛ- Скопје, во соработка со ПАКОМАК, организираше бесплатна едукативна магионачарска претстава со еколошка тема, со цел учениците да се едуцираат дека со редуцирање, реупотреба и рециклирање на отпадот, може да се обезбеди почиста животна средина. Read More …

Патување со воз

На 13. 2. 2018 година учениците од V одделение имаа возбудливо патување со новиот воз на Македонски железници. Патувањето започна од железничката станица Лисиче и продолжи до Велес. Целта на патувањето беше запознавање со природното и културното богатсво на нашата Read More …

Гостување на Запро Запров

Во ООУ Гоце Делчев – Аеродром, на часот по музичко образование, предводен од наставник Марија Андонова, во шесто одделение, гостуваше истакнатиот диригент Запро Запров. Учениците имаа шанса лично да се запознаат со авторот, со неговиот живот и дело. Тие во Read More …

Гостување во МТВ

На ден 21.12.2017 година учениците од нашето училиште го претставија училиштетео во телевизиската емисија „Голем одмор“ на Македонската телевизија. Преку разни драми, ритмички точки, работилници, таленти, учениците прикажаа како училиштето работи во тековната учебна година во наставните и воннаставните активности. Read More …