Oдбележување 151 година од раѓањето на Гоце Делчев

На ден 3.2.2023 година нашето училиште одбележа 151 година од раѓањето на големиот великан Гоце Делчев. На одбележувањето беа присутни гости од тимот на градоначалникот на општина Аеродром, голем број претставници од oштината Аеродром, Директорот Даница Соколова, ученици и вработени.

5 Мај – Ден на македонската азбука

Со голема радост, но и огромен долг, денеска чествуваме и се навраќаме кон еден од најсветлите денови во нашата македонска историја, 5 Мај 1945 година кога со Решение на Народната влада на Федерална Македонија е усвоена азбуката на македонскиот литературен Read More …

Патронен празник 2020 година

Денес се навршуваат 117 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев. На овој ден во 1903 година, во селото Баница, својот живот го загуби нашата незаборавна легенда, симболот на борбата на македонскиот народ за слобода. Името и дејноста на Гоце Read More …

148 години од раѓањето на Гоце Делчев

На денешен ден македонскиот народ одбележува 148 години од раѓањето на нашата незаборавна легенда, симболот на македонскиот народ за слобода Гоце Делчев. Претставува чест и гордост што нашето училиште го носи името на овој голем македонски великан. На овој ден Read More …

Новогодишна приредба

Со цел да се зголеми расположението по повод празникот Нова година во нашето училиште на ден 31.12.2019 се одржаа приредби организирани од тимот на наставници задолжени за културно- забавен живот. Потоа учениците во рамките на своите паралелки се забавуваа уживајќи Read More …

Новогодишен базар 2019

На ден 26.12.2019 година во ООУ„Гоце Делчев“ Аеродром, во централното и подрачното училиште, се одржа Новогодишен базар. Посетеноста на базарот беше голема и на задоволство на сите имавме успешна реализација. Базарот беше со продажен и натпреварувачки карактер , а посетителите Read More …

Одбележување на празникот „Св. Климент Охридски“

Во нашето училиште беше одбележан 8 Декември, ден посветен на Св.Климент Охридски, најистакнатиот ученик на браќата Кирил и Методиј, основоположник на првиот универзитет и патрон на македонската црква. Со цел да се празнува и слави неговиот спомен беа организирани низа Read More …

Одбележување на Светскиот ден на чистиот воздух

Во рамките на светскиот ден на чист воздух во нашето училиште беа иницирани и спроведени низа активности за подигнување на свеста од потребата и значењето на чистиот воздух. За таа цел учениците од одделенска настава твореа ликовно и литературно на Read More …

Свечен прием на првачињата во Детската организација

Како и секоја година , така и оваа нашето училиште со разни активности од 7.10 до 10.10 ја одбележа Детската недела, која се одбележува во првата полна седмица на месец октомври, во сите земји членки на Обидинетите нации. Децата се Read More …

Меѓународен ден нa храната

По повод Меѓународниот ден на храната, 16 октомври, во ООУ „Гоце Делчев“ Општина Аеродром се одржa двочасовна акција именувана „За малите да пораснат големи – јади паметно, јади здраво“. Целта на акцијата беше запознавање со подготвувањето здрави намази кои позитивно влијаат Read More …