Наградени ученици на конкурс „Есеј во есен„

                                          Конкурс: „Есеј во есен“   Општина Гази Баба,генерален покровител, Сојуз за грижи и воспитување на децата на Македонија, коорганизатор и ООУ „Григор Прличев“, домаќин на 6. Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“, по повод 3 Ноември – Денот на Read More …

Наградени ученици по повод Денот на Европа

По повод одбележувањето на 9-ти Мај „Денот на Европа“, Општина Аеродром распиша ликовен и литературен конкурс за сите ученици од основните училишта од Општината на тема „9 Мај – Денот на Европа“.Предвидена беше награда од страна на Општината за првите 3 Read More …

ИЗВЕШТАЈ од Општински натпревар по математика

На ден 29.2.2020година во ООУ„АлександарМакедонски“ се одржа општински натпревар по математика. На натпреварот од нашето училиште земаа учество вкупно 18 ученици од четврто до деветто одделение. Од нив следниве ученици освоија награди и се пласираат на регионален натпревар: Андреја Богдановска Read More …

ИЗВЕШТАЈ од општински натпревар по хемија

На 22.2.2020 год ( сабота) во ООУ ,,Горѓија Пулески”- Аеродром, се оддржа општински натпревар по хемија за осмо и деветто одделение. Нашето училиште го претставија од деветто одделение Катерина Котеска од IX 3 и Бојан Славевски  како и Бојан Блажевски Read More …

Натпревар Дабар 2019

Во периодот од 11 до 15 ноември, Здружените на информатичари на Македонија организираше интернационална наставна активност „Дабар“ 2019. Натпреварот се изведува во училница и се работи компјутерски. Нашата држава е меѓу оние со процентуално најголем број учесници на овој популарен Read More …

Литературен конкурс организиран од Противпожарен сојуз

Општинскиот противпожарен сојуз – Аеродром по претходно организиран литературен конкурс за учениците од основните училишта на Општина Аеродром со мотив за заштита од пожари, на 5.11.2019 г. во ООУ „Лазо Ангеловски“ свечено ги додели наградите за најдобрите литературни творби. Ученичката Read More …

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО ПОВОД ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ

  Во рамки на Европската недела на мобилност, на 16.9.2019 година, Здружението на граѓани Еко Логик, распиша литературен конкурс на следните теми: – Велосипедот од моите соништа – Безбедност во сообраќајот во мојата околина – Здрава животна средина е задача Read More …

Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“

На ден 30. 10. 2019 год. се одржаа книжевна манифестација ,, Есен во Гази Баба“ на ниво на Град Скопје, во Неолитската населба. Од ООУ ,,Гоце Делчев’’ -Аеродром учествуваше ученичката Јана Костадиновска IX 2, како млад есеист и се претстави Read More …