Учество во интернационален проект на Е-Твининг „Ајде да играме со играчки “ (Let’s play with toys)

Во периодот од Јануари до Јуни 2023год.,осум ученици од нашето училиште учествуваа во овој интернационален проект ,во кој се вклучени повеќе земји како Турција,Полска ,Романија,Грузија и Јордан.Во групата беа вклучени: 1. Андреј Трпески 3-3 2. Калина Васевска 3-3 3. Ника Read More …

Одбележување на 24 Мај

Солунските браќа имаат извонредно и единствено историско-културолошко и епохално просветителско значење за светот преку нивната мисија како поттик на епохален цивилизациски процес. Учениците од Општинското основно училиште ,,Гоце Делчев” во чест на Светлозарниот спомен за солунските браќа Кирил и Методиј Read More …