Работилница на тема „Трговија со луѓе‘‘

На ден 25.11.2019 година со учениците од VIII и IX одделение од страна на Црвен крст Кисела Вода се одржа работилница на тема „Трговија со луѓе‘‘ со цел подигнување на свеста кај младата популација за заштита од трговијата со луѓе.

Месец на книгата

На ден 13.11.2019 година учениците од 3 -то, 4-то и 5-то одделение под раководство на одделенскиот наставник Блашка Узунска – Трајковска, извршија размена на книги изработени од учениците за учениците по повод Месецот на книгата. Учениците твореа, пишуваа акростих и Read More …

Одбележување на 13 Ноември

13 Ноември, денот на ослободувањето на градот Скопје го одбележаа нашите ученици со низа активности. Низ предавања подготвени од наставниците ги проширија своите знаења за нашиот главен град , а тоа претставуваше поттик за да ја искажат својата љубов со Read More …

Работилница „Потешкотии во учењето“

На ден 14.11.2019 година се одржа работилница за родители на тема „Потешкотии во учењето‘‘. Голем број истражувања поврзани со детскиот развој потврдуваат дека искуството со кое децата се соочуваат во текот на раното детство претставува критичен момент за долготрајниот успех Read More …

Најголемиот час во светот 2019 година

На ден 31.10.2019 година, по покана од Министерството за образование и наука, нашето училиште се приклучи на Најголемиот час во светот 2019 година, активност која произлегува од Усвоената резолуција на Обединетите нации на 25 септември 2015 година, за Трансформирање на нашиот Read More …

Работилница „Што и колку знам за дислексијата“

На ден 22.10.2019 година, специјалниот едукатор,рехабилитатор во соработка со ученичкиот парламент, одржаа работилница на тема „Што и колку знам за дислексијата‘‘. На оваа активност учениците ги искажаа своите познавања за дислексијата и преку мала презентација се здобија со знаења што е Read More …

Одбележување на Меѓународниот ден на мирот

Од 16 до 20 септември, во нашето училиште се реализираа активности со цел одбележување на Меѓународниот ден на мирот, 21 септември. Беа спроведени неколку работилници со учениците од осмо и деветто одделение, на кои тие твореа, сликаа, пишуваа пароли за Read More …

Детски парламент

Парламентарниот институт на Собранието на Република Македонија, на 15 февруари 2019 год., организираше работилница „Детски парламент“, наменета за ученици од IX одд. Од нашето училиште учествуваа учениците Теона Ристеска, Никола Тодоровски, Моника Лазарова и Филип Антовски, придружени од наставникот по Read More …

Вештини за унапредување на комуникацијата родител-дете

Современиот начин на живот има големо влијание врз нашето секојдневно функционирање. Еден од  многуте проблеми со кои се соочуваме во денешно време е лоша и премала комуникација, без разлика дали станува збор за комуникација помеѓу партнери, пријатели или комуникација помеѓу Read More …

СВЕТСКИ ДЕН НА ЧИСТЕЊЕ ОТПАД

На ден 15.9.2018 во нашето училиште согласно Националната акција за чистење отпад, беше реализирана еколошка акција во која преку низа активности кај учениците се развиваа навики за подигнување на свеста за правилно управување со отпад и зачувување на животната средина. Read More …