Месец октомври – месец на дислексијата

Многу често детето има потешкотии во читањето или покасно го совладува читањето.Да ја подигнеме свесноста за дислексијата и да ја препознаеме,да направиме разлика дали се работи за потешкотии во читањето или дислексија.Дислексијата е состојба при која што постојат потешкотии при Read More …