За патронот

Гоце (Ѓорѓи ) Делчев, симболот на борбата на македонскиот народ за слобода, се родил во Кукуш на 4 февруари 1872 год. а загинал во Баница на 4 мај 1903г. Се вбојува во редот на најистакнати македонски револуционери кој имал најголеми Read More …

Мисија Визија

    МИСИЈА   „НАШЕТО УЧИЛИШТЕ  Е  РАБОТНА СРЕДИНА  ВО КОЈА ГРАДИМЕ МЕЃУСЕБНА ДОВЕРБА И ВЗАЕМНА ТОЛЕРАНЦИЈА, ГО ШИРИМЕ ЗНАЕЊЕТО И ИСКУСТВОТО ЕДНИ СО ДРУГИ‘‘   ВИЗИЈА  ,,ЌЕ СОЗДАДЕМЕ УЧИЛИШТЕ КОЕ ЌЕ БИДЕ  ВО ТЕК СО СОВРЕМЕНИТЕ ТРЕНДОВИ  И ВО КОЕ Read More …

Историјат

ООУ „Гоце Делчев” како централно училиште, го опфаќа реонот на Горно Лисиче и дел од дивоградбите на периферијата на ова населено место, кое припаѓа на општината “Аеродром” во Скопје. Училиштето е најстаро во општина Аеродром постои од 1924 година. Населението Read More …