19 години најубава општина- Аеродром

По повод роденденот на општина Аеродром, нашето училиште Гоце Делчев, зеде учество во активностите кои беа организирани од општината.  Токму во нашето училиште започна РОДЕНДЕНСКИОТ МАРАТОН носејќи со себе желби за успех, среќа и уште повеќе среќни лица на жителите на нашата мила општина. Ученици од нашето училиште,исто така, зедоа учество и на игрте кои беа организирани во СЦ „Марко Божиновски“, играјќи ревијален натпревар во мал фудбал.
Честит роденден општино наша!