Месец октомври – месец на дислексијата

Многу често детето има потешкотии во читањето или покасно го совладува читањето.Да ја подигнеме свесноста за дислексијата и да ја препознаеме,да направиме разлика дали се работи за потешкотии во читањето или дислексија.Дислексијата е состојба при која што постојат потешкотии при читањето и разбирањето на прочитаното.Дислексијата не пречи во образованието на детето.Помогни си себе си!Помогни му на другарчето!Не исмејувај,дислексијата е дарба,а не болест! Стручни соработници

disleksija