148 години од раѓањето на Гоце Делчев

На денешен ден македонскиот народ одбележува 148 години од раѓањето на нашата незаборавна легенда, симболот на македонскиот народ за слобода Гоце Делчев. Претставува чест и гордост што нашето училиште го носи името на овој голем македонски великан. На овој ден му оддадовме посебна почит за се што направил за нас, но и за она што оставил зад себе, со положување свежо цвеќе на бистата во нашиот училиштен двор, од страна на Директорката Бистрица Станковска, читање реферат за неговиот живот и дело, ликовно и литературно творење и украсување на училишните паноа. Учениците ги прошируваат знаењата за Гоцевото дело кое го надживеало своето време и прераснало во позитивно историско наследство на македонскиот народ.