Литературен конкурс организиран од Противпожарен сојуз

Општинскиот противпожарен сојуз – Аеродром по претходно организиран литературен конкурс за учениците од основните училишта на Општина Аеродром со мотив за заштита од пожари, на 5.11.2019 г. во ООУ „Лазо Ангеловски“ свечено ги додели наградите за најдобрите литературни творби.
Ученичката Марија Нешевска од IX-3 одд. беше наградена со втора награда за прозната творба „Јунски ден – распламтен“.

Ментор: Маја Наслатковска