Посета на Детски музички фестивал „Златно славејче“

На ден 5.11.2019 година нашето училиште беше да го проследи 49-то издание на Златно славејче, кое оваа година се одржуваше во Македонската филхармонија. Учениците од одделенска настава уживаа слушајќи ги звуците на детската песна на најпознатиот детски музички фестивал.

Учениците, пееја, играа, се радуваа на новите хитови. Секое одделение си доби ЦД, а секој ученик за подарок моливче, прирачник, кроасан и ВИВА сокче.

Целта на посетата е запознавање со значењето на музиката, значењето на Детски музички фестивал и  запознавање со начинот на правилното однесување во културна институција.

Одговорни наставници

Тања Јовановска и Ана Веновска