Прием на првачиња 2019

На ден 2.9.2019 година во ООУ„Гоце Делчев“ Аеродром, се изврши прием на првачињата во учебната 2019/20 година. Поради свеченоста и важноста на овој ден, за најмладите ученици и нивните родители се одржа приредба која започна со поздравен говор од страна на Директорката Бистрица Станковска, која им посака добре дојде во нашето училиште и им изрази искрени желби за многу  успех во учењето, за радосни и среќни училишни денови. Поголемите другарчиња низ игра и песна ги воведоа во царството наречено „Училиште“ , ги охрабрија првачињата со насмевка и радост да зачекорат во нивниот втор дом, каде ќе запознаат нови другарчиња, ќе другаруваат со книгата и ќе стекнуваат многу знаења. Одделенските наставнички ги пречекаа првачињата и ги поведоа кон училниците , а училишното ѕвонче го означи почетокот на новата учебна година.